A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a krémsajttal, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Ha szükséges, ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos keverékbe, hogy könnyű és levegős krémet kapjunk.
Ezután erős kávét főzünk, amelybe belekeverjük a porcukrot és a rumot. Előkészítünk egy tálat, és a babapiskótákat gyorsan megforgatjuk a rumos-kávéban, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el túlságosan. A tál aljára egy réteg babapiskótát helyezünk, majd rákanalazunk egy réteg krémet, amelyet kakaóporral megszórunk. Ezt a rétegezést folytatjuk: újabb réteg babapiskóta következik, majd ismét krém, és végül a tetejét is megszórjuk kakaóporral.
A desszertet hűtőbe tesszük, és legalább 12 órán át hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta jól átázzon a krémtől.