Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Triramisu gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek rizsliszt
  • 5 ek cukor

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 dl feketekávé
  • porcukor ízlés szerint
  • 1-2 ek mandula likőr, vagy 0,5 üveg mandula aroma (színtelen)


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük keményre, majd mehet hozzá apránként a cukor. Ha szép fényes, akkor a tojások sárgája egyesével, miközben folyamatosan verjük tovább. Ha benne vannak a sárgáják is, akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük kb. 20-30 percig. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét.

A kisült piskótát felcsíkozzuk és tepsibe, jénaiba rakjuk úgy, hogy kis hézagok maradjanak közöttük. Meglocsoljuk a kávéval, majd a krém 1/3-át rákanalazzuk. Ismét piskótát teszünk le, meglocsoljuk ezt is kávéval, majd krémet kenünk rá.

Addig folytassuk, amíg el nem fogy minden, de arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképp krém kerüljön! Kakaóporral megszórjuk, majd pár óra hűtés után tálaljuk!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/triramisu-glutenmentesen/