Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tükör glazúros gesztenyekocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 dl tej

Gesztenyés réteg

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 3 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál rum

Tükörglazúr

  • 1,2 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tejszín
  • 7 g zselatinpor
  • 30 ml víz

Elkészítése

Először a glazúrt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk megduzzadni.

A vizet, porcukrot, kakaóport és a tejszínt összeolvasztjuk, majd kis lángon kb 4-5 percig főzzük. A beáztatott zselatint berakjuk a mikróba kb 15-20 másodpercere, majd ha már folyós, akkor a glazúhoz öntjük és az egészet összemelegítjük. A kész glazúrt átszűrjük és felhasználásig félretesszük.

Az alap és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk, majd először az alapot nyomkodjuk bele a formába (22*22 cm) egyenletesen, majd ennek a tetejére a gesztenyés réteget simítjuk és végül a glazúrral leöntjük.

Dermedésig hűtőben tároljuk, majd kicsi kockákra vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/tukor-glazuros-gesztenyekocka/