Elkészítése
A túrót, a mézet, a darált kekszet, a citromlevet és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, amíg egynemű, formázható masszát kapunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy fogvájót szúrunk, majd a golyókat fél órára betesszük a fagyasztóba.
Közben a tortabevonót kisebb darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat, és mikróban, 220 wattos fokozaton körülbelül 2,5 perc alatt megolvasztjuk. Közben időnként megkeverjük, hogy szép sima legyen.
A fagyasztóból kivett túrógolyókat egyesével belemártjuk az olvasztott csokiba, majd sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. A csokoládé gyorsan megdermed rajtuk. Ha kész, a fogvájókat óvatosan eltávolítjuk, és a golyókat hűtőbe tesszük.
15–20 perc hűtés után már fogyaszthatók is – és érdemes sietni, mert hamar elfogynak! Tárolásukat hűtőszekrényben ajánljuk.

