A tejet felmelegítjük, és állandó kevergetés mellett feloldjuk benne az étkezési zselatint. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen elolvad.
A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal. Ezután fokozatosan hozzáöntjük a langyos zselatinos tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A forma aljába kevés túrós masszát öntünk, majd a közepére hosszában elhelyezzük a két egész banánt. Tetszés szerint idény gyümölcsöket is tehetünk mellé. Ezután ráöntjük a maradék túrós masszát, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket.
A babapiskótákat gyorsan langyos tejbe mártjuk, majd egymás mellé helyezzük a forma tetejére, a vágás irányának megfelelően. Ez lesz a desszert alja, amikor kiborítjuk. A formát hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át dermesztjük.
Tálalás előtt óvatosan kiborítjuk a formából, eltávolítjuk a folpackot, és friss gyümölcsökkel díszítjük.