Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós desszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 100 g cukor
  • tejszín

Karamellszósz:

  • 100 g cukor
  • 100 ml tejszín

Csokoládé öntet:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml tejszín
  • mandulapehely


Elkészítése:

A karamellszósz készítése: a cukrot felolvasztjuk és ráöntjük a tejszínt. Lassú tűzön kavargatva megvárjuk, míg a cukor újból felolvad. Hűlni hagyjuk.

A túrót összekeverjük a cukorral, ha túl száraz lenne, felhígítjuk egy kis tejszínnel. Poharakba rakjuk és leöntjük a karamellel.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt és alaposan összekeverjük. Ha langyosra hűlt ráöntjük a karamellszószra. Megszórjuk mandulapehellyel és pár órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/turos-desszert/