Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 30 dkg babapiskóta
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 4 közepes őszibarack
- 0.5 dl narancsszörp
- 2 db tojás
- 1 tasak vaníliás pudingpor
A díszítéshez:
- 1 közepes kivi
- 2 közepes őszibarack
- 20 dkg kék szőlő
Elkészítése:
Tojássárgáját kikeverjük a cukor harmadával és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk.
Amikor kihűlt a puding szörppel és a maradék cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a túrós masszát és beleforgatjuk a tojáshabot.
Babapiskótákkal kirakjuk a tortaforma alját,beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja a piskótákat,majd elosztjuk rajt a szeletelt barackot. Ismét babapiskótával kirakjuk és befedjük a maradék krémmel. 4-5 óra hosszára betesszük a hűtőbe.
Kivesszük a formából, tálcára tesszük és szőlőszemekkel, szeletelt barackkal és kivivel kidíszítjük.