Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós málnatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg málna
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs tortazselé
  • 20 dkg vaj

Elkészítése

Először a darált háztartási kekszet, 15 dkg porcukrot és a puha vajat alaposan elvegyítjük. Ha szükséges, egy kevés tejet adunk hozzá, hogy a massza gyúrható legyen, hasonlóan a kókuszgolyó tésztájához. Az így elkészült masszát egy csatos tortaforma aljára nyomkodjuk egyenletesen, majd a tortaformát 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a kekszalap megszilárduljon.

Amíg a kekszalap hűl, előkészítjük a túróhabot. A túrót elkeverjük 5 dkg cukorral, 3 evőkanál citromlével és 1 dl tejjel. Közben 2 csapott teáskanál zselatint 3 evőkanál hideg vízben elkeverünk, és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezután a zselatint óvatosan langyosra melegítjük, majd hozzákeverjük a túrókrémhez. Végül a habtejszínből kemény habot verünk, és ezt is a túrókrémhez adjuk, óvatosan összeforgatva a krémmel.

A hűtőből kivett kekszalapra először a málna felét elosztjuk, majd rákenjük a túróhabot. A tetejét kirakjuk a maradék málnával. Ezután elkészítjük a piros tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint, és óvatosan a málnás rétegre öntjük.

A tortát ismét visszatesszük a hűtőbe, hogy a zselé és a krém teljesen megdermedjen. Amikor a torta megszilárdult, óvatosan lehúzzuk róla a tortaformát, és a kész süteményt szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/turos-malnatorta/