A pudingport a tejjel és 8 evőkanál cukorral a csomagolás szerint megfőzzük. Amikor elkészült, azonnal hozzákeverjük a margarint, hogy sima és krémes legyen.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a maradék 4 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra darabolt epret (kb. 5-10 szem). Jól összekeverjük, majd a még langyos pudingot is hozzáadjuk, és egyneművé keverjük.
Ha zselatint is használunk, akkor 1 dl vízben vagy tejben feloldjuk, felmelegítjük (nem forraljuk), majd a túrós-pudingos keverékhez adjuk, és alaposan elkeverjük.
A masszát egy 20 cm-es tortaformába öntjük, majd a tetejét eperszeletekkel díszítjük.
A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően megdermedjen.
Tálalási tipp:
A tetejére zselatint is önthetünk vagy tejszínhabbal díszíthetjük.