Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-pudingos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 12 evőkanál cukor (ízlés szerint, a túróba és a pudingba osztva)
  • 10 dkg  margarin
  • 15-20 szem eper
  • 1 evőkanál zselatin (nem kötelező )

Elkészítése

A pudingport a tejjel és 8 evőkanál cukorral a csomagolás szerint megfőzzük. Amikor elkészült, azonnal hozzákeverjük a margarint, hogy sima és krémes legyen.

A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a maradék 4 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra darabolt epret (kb. 5-10 szem). Jól összekeverjük, majd a még langyos pudingot is hozzáadjuk, és egyneművé keverjük.

Ha zselatint is használunk, akkor 1 dl vízben vagy tejben feloldjuk, felmelegítjük (nem forraljuk), majd a túrós-pudingos keverékhez adjuk, és alaposan elkeverjük.

A masszát egy 20 cm-es tortaformába öntjük, majd a tetejét eperszeletekkel díszítjük.

A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően megdermedjen.

Tálalási tipp:

A tetejére zselatint is önthetünk vagy tejszínhabbal díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/turos-pudingos/