Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós, vaníliakrémes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 30 dkg háztartási keksz (nem darált)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dl tej

Túrós töltelék

  • 250 g krémes túró
  • 250 ml habtejszín
  • 2 citrom héja és a leve
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatin fix

Vaníliás réteg

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 200 ml habtejszín
  • 600 ml tej
  • 3 evőkanál porcukor

Tetjére

  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítése

Először elkészítjük a vaníliás krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport és csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Folpackkal letakarjuk a felületét és kihűtünk.

Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz és óvatosan eldolgozzuk.

Elkészítjük a kekszes alapot. Ehhez a háztartási kekszet apróra összetörjük, hozzákeverjük a kakaót és a felolvasztott vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet (annyit, hogy a massza ne legyen ragadós, de még könnyen lehessen vele dolgozi) és addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók egységes masszává össze nem állnak.

A kekszes masszát a tortaforma aljába (28 cm) egyengetjük.

Erre kerül a túrós töltelék. Ehhez a túrót összekeverjük a reszelt citromhéjjal és kifacsart citromlével, valamint a cukorral és a zselatinfixel. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.

Erre kerül a vaníliás réteg.

Az utolsó réteg a kemény habbá vert tejszínhab, amit a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítünk.

A kész süteményt kakaóporral vagy reszelt csokoládéval meghintjük, majd legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár egy éjszaka sem árt neki.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/turos-vaniliakremes-suti/