Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrótorta eperrel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 1 db banán
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kis csomag zselatin
  • 2 dl víz
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg eper (vagy más gyümölcs )

Elkészítése

A túrót villával áttörjük, hogy krémesebb állagú legyen. Hozzáadjuk a villával pépesített banánt, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a mézet. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy homogén masszát kapjunk.

A zselatint 2 dl vízben feloldjuk, és alacsony hőfokon addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik (ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel). A feloldott zselatint óvatosan a túrós keverékhez adjuk, és simára keverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós-zselatinos masszába, hogy a hab ne törjön össze. Az elkészült krémet egy tortaformába öntjük, és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy megszilárduljon.

Miután a torta megdermedt, a tetejét friss eperszeletekkel vagy más gyümölcsökkel díszítjük. Tálalás előtt a tortát éles késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/turotorta-eperrel/