Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrótorta őzgerincben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál zselatin
  • 150 g gyümölcs
  • 2-3 evőkanál lekvár (opcionális)

Elkészítése

A túrót a cukorral, 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixgépben simára és habosra keverjük.

A zselatint a maradék 4 dl tejben elkeverjük, majd gyöngyözésig melegítjük (nem forraljuk, hogy a zselatin ne veszítse el a hatását). Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a túrós krémhez. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy homogén állagot kapjunk.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a keveréket. A tetejére szórjuk a gyümölcsdarabokat ízlés szerint, vagy rétegezhetünk közé dzsemet vagy sűrű lekvárt. Az őzgerincformát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a torta teljesen megdermedjen.

Amikor a torta megszilárdult, óvatosan kiborítjuk egy tálcára, és eltávolítjuk róla a folpackot. A tetejét tetszés szerint díszítjük friss gyümölcsökkel vagy mentalevelekkel. A bordák mentén felszeleteljük, és hidegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/turotorta-ozgerincben-2/