Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás-málnazselés kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 300 g darált keksz
  • 50 g darált dió
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 150 g olvasztott vaj vagy margarin
  • 1,5 dl tej (kb)

Zselés réteg

  • 350 g málna vagy vegyes gyümölcs
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 3 evőkanál víz

Vaníliás krém

  • 500 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 250 ml habtejszín
  • 2 zacskó zselatinfix
  • vanília aroma vagy paszta ízlés szerint

Ganache

  • 60 g tejcsokoládé
  • 60 g étcsokoládé
  • 120 ml habtejszín (30 %-os, nem cukrozott)

Elkészítése

Az alaphoz a kekszet, diót, kakaóport és mogyorókrémet összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és elkeverjük. Elkezdjük hozzáadni a tejet és annyit adunk hozzá, hogy kellemesen lágy állagú legyen, de ne is ragadjon.

A kész alapot egyenletesen belesimítjuk az előkészített forma (22*22 cm) aljába.

A zseléhez a fagyos gyümölcsöt kevés vízzel, a porcukorral és a citromlével elkezdjük főzni és addig főzzük, amíg a gyümölcsök szétesnek. Ha valaki nem szereti a magokat, akkor átszűrhetjük.

Közben a zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk. A gyümölcshöz hozzáadjuk a zselatint és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

A zselét ráöntjük az alapra és betesszük a hűtőbe addig, amíg meg nem dermed.

Amikor a zselé már megdermedt, akkor elkészítjük a vaníliás krémet. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a folyékony tejszínt és felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a zselatinfixet és jól elkeverjük ezzel is.

A vaníliás krémet rásimítjuk a megdermedt zselére.

A ganachehoz a tejszínben feloldjuk a csokikat, majd mikor langyosra hűlt, akkor ráöntjük a krém tetejére és hűtőbe tesszük addig, amíg megdermed.

Pár óra múlva kockákra szelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/vanilias-malnazseles-kocka/