Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás Nanaimo recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alsó réteg

  • 12 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 16 dkg keksz morzsa
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg apróra vágott dió (vagy mogyoró )

Krém

  • 10 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg cukor

Máz

  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Alsó réteg:

Vízgőz felett olvasszuk össze a margarint a cukorral és a kakaóval. Keverjük hozzá az előzőleg felvert tojást és kissé főzzük össze. Adjuk hozzá a keksz morzsát, a kókuszreszeléket és a diót vagy mogyorót.

Keverjük el, majd tegyük illetve, nyomkodjuk bele egy sütőpapírral vagy alufóliával bélelt kis méretű tepsibe, vagy ahogy Én tettem, egy 24 cm-es tortaformába.

Krém:

A pudingot a cukorral és kevés tejjel összekeverjük, majd a többi tejhez öntve, folyamatos kevergetés mellett, csomómentesre főzzük, majd kihűtjük.

A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és összedolgozzuk robotgéppel. Egyenletesen vigyük fel a kekszes rétegre és hűtsük le.

Csokimáz:

1 tábla étcsokoládés torta bevonót, olvasszunk fel vízgőz felett, majd tegyünk bele 2 ek olajat és keverjük össze.

Vonjuk be a sütinket, majd hűtőben dermesszük meg.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/vanilias-nanaimo/