Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás panna cotta málazselével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 teáskanál vaníliás cukor vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 dl tej
  • 3 dl tejszín (30 %-os)
  • 30 g cukor
  • 2 db lapzselatin

Málnazselé

  • 140 g málnapüré
  • 1 teáskanál vanília paszta
  • 0,5 db lapzselatin

Elkészítése

Panna cotta:

Áztassuk a zselatint hideg vízbe 10 percre.

A tejet, tejszínt, kristálycukrot, vaníliát egy kisebb lábasban melegítsük fel, de vigyázzunk, nem szabad forrnia!

Vegyük le a panna cotta alapot a tűzről és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zselatint. Keverjük el benne, hogy feloldódjon, majd szűrjük át egy finomlyukú szűrőn.

Hagyjuk egy picit kihűlni azután öntsük ki 4 egyforma pohárba és tegyük hűtőbe. A tökéletes állag eléréséhez legalább 4 órára lesz szükség.

Amint letelt a legalább 4 óra, ráönthetjük a következő réteget.

Málnazselé:

Melegítsük fel a málnapürét és adjuk hozzá a zselatinlapot, majd szűrjük át ugyanúgy, mint ahogyan a panna cottával tettük.

Hűtsük le legalább 30 °C-ra mielőtt a panna cottára öntjük máskülöndben össze fog folyni a két réteg.

Tegyük hűtőbe és hagyjuk amíg megköt a zselatin, kb 20 perc.

Amint kész van díszíthetjük apró meringue lapocskákkal és friss málnával.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/vanilias-panna-cotta-malnazselevel/