Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zabpelyhes, mogyoróvajas tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1,2 dl tej
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 30 dkg zabpehely
  • 25 dkg csoki


Elkészítése:

Egy edényben olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a tejet. Forraljuk fel, majd 1,5 percig főzzük.

Vegyük le a tűzről és keverjük bele a mogyoróvajat, zabpelyhet és az apró darabokra vágott csokit. Egy tálcára terítsünk sütőpapírt és egy kanál segítségével kis halmokat rakunk a masszából, majd egy kicsit ellapítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/zabpelyhes-mogyorovajas-taller/