Elkészítése
Először törjük át a túrót, majd keverjük ki 1 dl tejjel és a vaníliás cukorral, hogy sima, krémes állagot kapjunk. Ezután a tejszínből verjünk kemény habot, majd tegyük félre. A langyos vagy szobahőmérsékletű vajat keverjük ki alaposan a cukorral, amíg a keverék habos és könnyű lesz. Ezt a vajat alaposan dolgozzuk össze a túrós masszával, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt is, hogy könnyű, légies krémet kapjunk.
A maradék 1 dl tejben melegítéssel oldjuk fel a zselatint, ügyelve arra, hogy ne forraljuk fel, csak annyira melegítsük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Amikor a zselatinos keverék langyosra hűlt, keverjük hozzá a túrós-tejszínes krémhez, hogy az jól összekapcsolódjon.
Ezután egy szögletes tálban kezdjük el rétegezni a hozzávalókat. Először simítsunk egy réteg krémet a forma aljába, majd a közepére hosszanti irányban helyezzünk egy sor lecsepegtetett meggyet. Erre simítsunk egy újabb réteg túrós krémet. A kivit pucoljuk meg, vágjuk négybe, és helyezzünk belőle két sort a krémre, a szélek felé, de ne egészen a szélén.
Végül borítsuk be az egészet a maradék túrókrémmel. A tetejére sorakoztassunk rá egy réteg babapiskótát, hogy szép egyenletes legyen. A kész desszertet tegyük hűtőszekrénybe, és legalább egy órán keresztül hagyjuk dermesztődni, hogy a zselatin megfelelően megszilárdítsa a krémet.
Tálalás előtt tejszínhabbal díszítsük, majd szeletelve kínáljuk. Ez a könnyű, gyümölcsös desszert tökéletes választás bármilyen alkalomra.
