Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó szaloncukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az alaphoz:

  • 300 g darált dió
  • 200 g darált keksz
  • 150 g sárgabaracklekvár
  • 3 teáskanál aszalt sárgabarack

A bevonáshoz:

  • 300 g étcsokoládé

Elkészítése

A diót, kekszet, az apróra vágott barackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.

Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk belőle. Tálcára tesszük és pár percre betesszük a fagyasztóba (kb 5 perc).

Közben a csokoládét apróra vágjuk és gőz felett felolvasztjuk. A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.

A kész szaloncukrokat színes papírba csomagoljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/zserbo-szaloncukor/