Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg darált dió
- 2 csapott evőkanál porcukor
- 5 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
- kb 4 evőkanál sárgabarack lekvár
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 tk olaj
Elkészítése:
Összekeverjük a kekszet a dióval és a porcukorral, valamint az apró darabokra vágott barackkal, majd hozzáadjuk a lekvárt, majd addig gyúrjuk, amíg a massza össze nem áll.
A kész masszából kis golyókat formázunk, melyeket beteszünk 20 percre a hűtőbe.
Addig a mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal. A kis golyókat megmárjuk az elkészített mázban, majd sütőpapíros tepsire tesszük és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a máz megdermedjen.

