Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbógolyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 5 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
  • kb 4 evőkanál sárgabarack lekvár

Máz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 tk olaj


Elkészítése:

Összekeverjük a kekszet a dióval és a porcukorral, valamint az apró darabokra vágott barackkal, majd hozzáadjuk a lekvárt, majd addig gyúrjuk, amíg a massza össze nem áll.

A kész masszából kis golyókat formázunk, melyeket beteszünk 20 percre a hűtőbe.

Addig a mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal. A kis golyókat megmárjuk az elkészített mázban, majd sütőpapíros tepsire tesszük és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a máz megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/zserbogolyo-4/