Elkészítése
Alap
Az aszalt sárgabarackot rumaromával vagy pálinkával meglocsoljuk, lefedve hűtőben pihentetjük egy éjszakán át. Másnap a maradék folyadékot leöntjük róla, majd 10 dkg baracklekvárral együtt turmixszal pépesítjük.
A darált kekszet és a darált diót egy tálba öntjük, hozzáadjuk a barackos masszát, és alaposan összedolgozzuk. Ha a massza túl száraz, még 1–2 evőkanál lekvárral lazíthatjuk. Ezután diónyi méretű golyókat formázunk belőle.
Bevonat
A csokoládét vízgőz felett az olajjal együtt felolvasztjuk. A golyókat fogpiszkálóra szúrva belemártjuk a csokiba, a felesleget lecsepegtetjük, majd durvára darált dióba forgatjuk vagy belenyomjuk.
A bevont golyókat hungarocell táblába szúrva vagy sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni.
Tipp
Ha szeretnénk változatosságot, a baracklekvár helyett szilvalekvárral is elkészíthetjük. A diós bevonat helyett reszelt kókuszba vagy mandulaforgácsba is forgathatjuk, így többféle változatot kínálhatunk.

