Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbógolyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alaphoz

  • 150 g darált dió
  • 150 g darált háztartási keksz
  • 200 g aszalt sárgabarack
  • 10-15 dkg sárgabaracklekvár

Továbbá

  • barackpálinka
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 marék dió (durvára darált )

Elkészítése

Alap

Az aszalt sárgabarackot rumaromával vagy pálinkával meglocsoljuk, lefedve hűtőben pihentetjük egy éjszakán át. Másnap a maradék folyadékot leöntjük róla, majd 10 dkg baracklekvárral együtt turmixszal pépesítjük.

A darált kekszet és a darált diót egy tálba öntjük, hozzáadjuk a barackos masszát, és alaposan összedolgozzuk. Ha a massza túl száraz, még 1–2 evőkanál lekvárral lazíthatjuk. Ezután diónyi méretű golyókat formázunk belőle.

Bevonat

A csokoládét vízgőz felett az olajjal együtt felolvasztjuk. A golyókat fogpiszkálóra szúrva belemártjuk a csokiba, a felesleget lecsepegtetjük, majd durvára darált dióba forgatjuk vagy belenyomjuk.

A bevont golyókat hungarocell táblába szúrva vagy sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni.

Tipp

Ha szeretnénk változatosságot, a baracklekvár helyett szilvalekvárral is elkészíthetjük. A diós bevonat helyett reszelt kókuszba vagy mandulaforgácsba is forgathatjuk, így többféle változatot kínálhatunk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/zserbogolyo-5/