Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 4 ek finomliszt
- 1 tk piros paprika
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
A tetejére:
- 330 gramm tejföl
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
A tepsi aljába:
- 3 ek étolaj
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombokat félbevágjuk, mindkét oldalát besózzuk. A fűszereket a liszttel összekeverjük, és a csirkecombokat beleforgatjuk.
Olajjal kikent tepsibe tesszük. A maradék fűszeres lisztet rászórjuk, a vizet aláöntjük.
Alufóliával befedjük, és 210 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.
Közben meglocsoljuk a tepsi alján lévő fűszeres olajjal.
Ezután a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és a combokra kenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Most már alufólia nélkül sütjük addig, míg szép piros lesz a teteje.
Rizzsel, tejfölös uborkával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá !

