Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Gyors ételek receptjei

Szárnyas receptek

Áfonyás-mustáros csirkefalatok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 egész csirkemell zsiradék zsálya 1 gerezd fokhagyma 1 narancs áfonyalekvár vörösbor mustár vaj 4-5 alma szegfűszeg fahéj só bors Elkészítése: A húst tetszőleges formára vágjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk. A húst bekenjünk mustárral ízlés szerint néhány csipet zsályát szórunk rá, 5-6 szem szegfűszeget és 2-3 egész fahéjat rakunk bele. Összekeverjük. 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.07.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • zsiradék
  • zsálya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 narancs
  • áfonyalekvár
  • vörösbor
  • mustár
  • vaj
  • 4-5 alma
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • bors


Elkészítése:

A húst tetszőleges formára vágjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk. A húst bekenjünk mustárral ízlés szerint néhány csipet zsályát szórunk rá, 5-6 szem szegfűszeget és 2-3 egész fahéjat rakunk bele. Összekeverjük. 1 gerezd fokhagymát apróra szeletelünk, fél narancs héját nagyon vékonyra vágjuk és hozzáadjuk az ételhez. Bőven bekenjük áfonyalekvárral, majd annyi vörösbort öntünk hozzá, hogy szinte ellepje.

Amint felforrt az étel kb 50 g vajat teszünk bele, ettől sűrűbb lesz a leve. Kevés kb negyed (max fél) narancs levét belecsurgatjuk és fedő alatt készre pároljuk, ez még kb 10 perc. Ne főzzük túl sokáig, mert a zsiradék kicsapódik a szósz tetejére és nagyon nehéz leszedni róla!

Amint kész kiszedjük a húst belőle és a szószt leszűrjük. Az almák csumáját kinyomjuk, az almát szeletekre vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd narancslevet csurgatunk rá. Az almakarikákra tálaljuk az ételt, a szósszal leöntjük és áfonyabogyóval díszítjük.

A friss áfonyabogyót csak nyáron lehet kapni de ez el is hagyható.
[box style=”info”]Főzés közben ne sózzuk, mert az elején rászórt só bőven elég. Minél édesebb áfonyalekvárt használunk annál finomabb lesz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is