Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alföldi csípős tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé (8 szelet csirkemellfilé)
  • só

A töltelékhez

  • 25 dkg csípős kolbász
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt

A panírozáshoz

  • rizsliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj vagy kókuszzsír

Elkészítése

A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük zsírból.

A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.

Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk és pár percig pirítjuk, ha szükséges még fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban elrendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztben, sóval felvert tojásban, (GM) zsemlemorzsában panírozzuk.

Felforrósított zsiradékban megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/alfoldi-csipos-tekercs/