Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alföldi csípőstekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell filé
  • só

A töltelékhez

  • 25 dkg csípős kolbász
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt

A panírozáshoz

  • rizsliszt
  • tojás
  • GM zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj vagy kókuszzsír

Elkészítése

A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük zsírból.

A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát és az apróra vágott paprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.

Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk, pár percig pirítjuk, ha szükséges fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban rendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztbe, felvert, sóval ízesített tojásba, GM zsemlemorzsába panírozzuk.

Bő, forró zsíradékban kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/alfoldi-csipostekercs/