Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma-körte-dió töltelékkel készült baconos csirketekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 egész csirkemell (kicsontozva)
  • 2 alma
  • 1 körte
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 - tört dió
  • 3 dl húsleves
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg vaj
  • zsálya ízlés szerint
  • chilipor ízlés szerint
  • bacon ízlés szerint

Elkészítése

A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben a vajon megdinsztelem a fűszerekkel együtt. Hozzáadom a kockázott gyümölcsöket és addig párolom, amíg megpuhulnak.

A csirkemelleket (4 fél) két oldalról bevagdosom, hogy egy nagyobb összefüggő szeletet kapjak. Klopfolóval kilapogatom és sózom, borsozom. A közben elkészült gyümölcsökhöz hozzáadom a diót, morzsát és annyi húslevest, amitől kenhető, nem túl kemény masszát kapunk.

A csirkemell szeletekre rákenem a tölteléket, majd felcsavarom és bacon szeletekkel bevonom. Én fóliába tekertem a húsokat és 1 órára a hűtőbe tettem, de ez akár el is hagyható.

Serpenyőben vajat hevítek kevés olajat is adok mellé és a hústekercsek mindegyik oldalát megpirítom.

Előmelegített sütőben sütöm készre 190 fokon kb 35-40 percig.

Szeletelve tálalom.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/alma-korte-dio-toltelekkel-keszult-baconos-csirketekercs/