Hozzávalók:
- 2 csirkemell szeletelve
- 3 alma lereszelve
- 15 dkg sajt
- 10 dkg liszt
- só ízlés szerint
Rizsgolyó:
- 20 dkg főtt rizs
- 1 tubus krémsajt
- só
- bors
- 1 tojás
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
Elkészítése:
A csirkemellet sózzuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon elősütjük. Tepsibe rakjuk a szeleteket, reszelt almával ízlésünknek megfelelően megpakoljuk a tetejét és sajtot reszelünk rá. Sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A rizsgolyóhoz a hozzávalókat összekeverjük, gombócokat formázunk belőle és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
[box style=”info”]Ha készítünk rizsköretet és nem fogyott el, felhasználhatjuk a gombóchoz. Bármivel ízesíthetjük. Rakhatunk bele akár szeletelt sonkát is.[/box]