Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-diós csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kicsi csirke
  • 1,5 db zsemle
  • tej (az áztatáshoz)
  • 10 dkg darált dió
  • 2 db alma
  • 7 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • só
  • 1 késhegynyi majoránna

Elkészítése

A tejben megáztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlét a tojásokkal meg öt deka puha vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a megtisztított, apró kockára vágott almát, és sóval, majoránnával ízesítjük.

A két kis csirke belsejébe töltjük, a szárnyasokat kívülről sóval meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymás mellé fektetve, a sütőben kb. egy óráig sütjük. Úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik darabhoz jusson töltelék.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/almas-dios-csirke/