Elkészítése
A csirkemelleket előző este fokhagymás tejbe áztatjuk, majd másnap papírtörlővel megszárítjuk és csíkokra vágjuk. A csirkecsíkokat mexikói fűszerkeverékkel, majoránnával, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
Közben megmossuk a salátát, leveleire bontjuk, és egy nagy tálba tesszük. A salátára nagy lyukú reszelővel ráreszeljük az uborkát és a sajtot. Az almát vékony csíkokra vágjuk, és a tálba szórjuk.
Egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát, majd félretesszük hűlni. Ugyanebbe a serpenyőbe 1 evőkanál olajat öntünk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, és enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott toastkenyeret, és ropogósra pirítjuk.
A tálba tesszük a megpirított csirkehúst, alaposan összeforgatjuk a salátával és a többi hozzávalóval. A végén megszórjuk a pirított mandulával és kenyérkockákkal. Azonnal tálaljuk.
Tipp
A kenyér helyett krutont is használhatunk, a csirkemell pedig ízlés szerint grillen is elkészíthető. A pirított mandula extra ízt ad, de dióval vagy kesudióval is helyettesíthető.


