Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-mandulás csirkesaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 szelet csirkemellfilé
  • 0,5 fej saláta (lehetőleg lollo rosso vagy más cakkos szélű)
  • 0,5 db kígyóuborka
  • 2 szelet toast kenyér
  • 1 db alma
  • 1 maréknyi szeletelt mandula
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • mexikói fűszerkeverék
  • só
  • bors

Elkészítése

A csirkemelleket előző este fokhagymás tejbe áztatjuk, majd másnap papírtörlővel megszárítjuk és csíkokra vágjuk. A csirkecsíkokat mexikói fűszerkeverékkel, majoránnával, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

Közben megmossuk a salátát, leveleire bontjuk, és egy nagy tálba tesszük. A salátára nagy lyukú reszelővel ráreszeljük az uborkát és a sajtot. Az almát vékony csíkokra vágjuk, és a tálba szórjuk.

Egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát, majd félretesszük hűlni. Ugyanebbe a serpenyőbe 1 evőkanál olajat öntünk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, és enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott toastkenyeret, és ropogósra pirítjuk.

A tálba tesszük a megpirított csirkehúst, alaposan összeforgatjuk a salátával és a többi hozzávalóval. A végén megszórjuk a pirított mandulával és kenyérkockákkal. Azonnal tálaljuk.

Tipp

A kenyér helyett krutont is használhatunk, a csirkemell pedig ízlés szerint grillen is elkészíthető. A pirított mandula extra ízt ad, de dióval vagy kesudióval is helyettesíthető.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/almas-mandulas-csirkesalata/