Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-mézes párolt káposztával sült libacomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db libacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • só, bors ízlés szerint
  • 1,5 dl fehérbor

Párolt Káposzta

  • 0,5 fej lila káposzta
  • 1 nagyobb alma
  • 5 cm gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet (ízlés szerint lehet több is)
  • kevés olaj

Elkészítése

Tisztítsd meg a libacombokat, távolítsd el a felesleges részeket. Sóval, borssal dörzsöld be és tedd egy tepsibe a bőrös oldalával lefelé. Önts alá 1,5 dl vizet, fedd le alufóliával és süsd 170 fokon 1 órán át.

Fordítsd meg a combokat, szórd meg majoránnával, tedd mellé a hagymát, öntsd alá a bort és süsd tovább 1 órán át, míg puha nem lesz.

Távolítsd el a fóliát, emeld a hőmérsékletet 200 fokra, locsold meg a pecsenyelével és süsd pirosra kb 20 perc alatt.

A káposztához:

Távolítsd el a káposzta külső leveleit, vágd félbe, távolítsd el a torzsáját, majd reszeld le vagy vágd vékony csíkokra. Sózd meg és hagyd állni 20 percig.

Pucold meg az almát, vágd kockákra vagy cikkekre. Melegíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a káposztát és a gyömbért, párold 8-10 percig. Add hozzá az almát, ecetet, mézet és párold még 5-6 percig.

Tálalás:

A sült libacombokat tálald az almás-mézes párolt káposztával. Mellé készíthetsz hagymás tört krumplit vagy burgonyapürét.

Tippek:

A libacombok sütése közben keletkezett zsírt időnként öntsd le, hogy a hús ízletes maradjon, de ne legyen túl zsíros.

A káposzta párolásakor használj alacsony hőmérsékletet, hogy az ízek jobban összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/almas-mezes-parolt-kaposztaval-sult-libacomb/