Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-mustáros csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab alma
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 3 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • só

Elkészítése

Az első lépés, hogy a kétféle mustárt elkeverjük a reszelt fokhagymával, olajjal, sóval, borssal, kakukkfűvel, majd félretesszük. Aki szeretne, nyugodtan használhat csak egyféle mustárt vagy akár csak magvasat, ez abszolút ízlés kérdése.

A csirkemellet kb fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd egy mélyebb tányérban jó alaposan összeforgatjuk a korábban kikevert, majd félretett mustáros szósszal.

Egy jénai tálat vagy bármilyen más tűzálló sütőedényt kivajazunk, majd a szószos hússzeleteket belesorakoztatjuk.

Az almákat félbevágjuk, magházukat kivágjuk és felszeleteljük vékonyabb szeletekre. Aki nem kedveli, az az alma héját levághatja, mivel kiválóan megpuhul, így szinte észrevehetetlen az ételben, én nem bajlódok vele. Ráadásul szerintem a színe kifejezetten jól mutat.

A csirkemell szeletek tetejét beterítjük az almával és megszórom reszelt sajttal. Amint ezzel a lépéssel is végeztünk, alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb 35 perc alatt megsütjük.

Ezután a fóliát óvatosan eltávolítjuk és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a teteje aranybarnára piruljon. Erre a 10 percre már alsó-felső sütésre állítjuk a sütőt.

Párolt rizzsel tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/almas-mustaros-csirkemell/