Elkészítése
Először a csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és ízlés szerint befűszerezzük. Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat, majd a fél almákat cikkekre vágjuk.
A csirkemelleket kevés olajon serpenyőben vagy rostlapon elősütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak. Ezután egy tepsibe egymás mellé helyezzük a húst. Minden csirkemell tetejére 3-4 almacikket teszünk. Aki szereti, szórhat egy kevés őrölt fahéjat az almákra, hogy édeskés, fűszeres ízt kapjon. Végül a csirkemelleket befedjük szeletelt sajttal.
Sütés és tálalás
Az előkészített csirkemelleket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarnára pirul. Tálalásként zöldséges rizst ajánlok hozzá, de friss salátával is kitűnő választás.
