Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás,sajtos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 2 db alma (nem túl édes )
  • 4 szelet trappista sajt (vagy mozzarella )
  • só
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olaj
  • őrölt fahéj (elhagyható )

Elkészítése

Először a csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és ízlés szerint befűszerezzük. Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat, majd a fél almákat cikkekre vágjuk.

A csirkemelleket kevés olajon serpenyőben vagy rostlapon elősütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak. Ezután egy tepsibe egymás mellé helyezzük a húst. Minden csirkemell tetejére 3-4 almacikket teszünk. Aki szereti, szórhat egy kevés őrölt fahéjat az almákra, hogy édeskés, fűszeres ízt kapjon. Végül a csirkemelleket befedjük szeletelt sajttal.

Sütés és tálalás

Az előkészített csirkemelleket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarnára pirul. Tálalásként zöldséges rizst ajánlok hozzá, de friss salátával is kitűnő választás.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/almassajtos-csirkemell/