Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almaszósz sült csirkecombbal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsőcomb
  • só
  • őrölt bors
  • mustár
  • kevés olaj

A szószhoz:

  • 1 kg alma
  • 200 g főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • 1 mk őrölt fahéj
  • kevés citromlé
  • 1 ek cukor
  • zöldség-, vagy hús alaplé


Elkészítése:

A csirkecombokat bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, kevés mustárral elkevert étolajjal, és 180-200 fokon tepsiben először fólia alatt, később a fóliát levéve megsütjük.

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy nagyon apró kockákra vágjuk. Kevés citromlevet csorgatunk rá, megcukrozzuk, és a fahéjat is hozzáadjuk. Zöldség, vagy hús alaplében megfőzzük az almás keveréket. A tejszínt és 2 kanálnyi lisztet kevés alaplével csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk az almához. Összefőzzük, hogy besűrűsödjön.

A húst az almaszósszal tálaljuk. A sós csirkecomb, és az édes almaszósz kitűnő kontrasztot képez az étkezésben, ezzel különleges ízélményt nyújtva nekünk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/almaszosz-sult-csirkecombbal/