Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almával-körtével sült kacsacomb meleg salátával és kapros gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4-5 db kacsacomb
  • só
  • 2 db alma
  • 2 db körte

A salátához:

  • 2-3 fej szívsaláta
  • fagyasztott zöldborsó
  • 9-10 db mogyoróhagyma
  • vaj
  • só
  • bacon

A gombához:

  • barna csiperke gomba
  • vaj
  • só
  • kapor


Elkészítése:

A kacsacombokat beirdalom és bőségesen megsózom. A sót bele is masszírozom húsba. Az almát és a körtét nagyon szeletekre vágom és a hús mellé teszem egy nagyobb tepsibe. Kevés vizet teszek még mellé és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.

Eközben elkészítem a salátát is. Ehhez a hagymákat megtisztítom. A bacon szalonnát megpirítom. Hozzáadom a zöldborsót és sózom. Hozzáadok egy kevés vajat. Amikor a hagyma és a borsó majdnem megpuhult beleteszem a saláta leveleket is.

Jól átforgatom és már tálalom is. A gombákat csak megmosom és nagyobb szeletekbe vágom. Kevés vajon nagyjából 10 percig pirítom. A végén adom hozzá a sót és a kaprot.

 

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/almaval-kortevel-sult-kacsacomb-meleg-salataval-es-kapros-gombaval/