Hozzávalók:
- 4-5 db kacsacomb
- só
- 2 db alma
- 2 db körte
A salátához:
- 2-3 fej szívsaláta
- fagyasztott zöldborsó
- 9-10 db mogyoróhagyma
- vaj
- só
- bacon
A gombához:
- barna csiperke gomba
- vaj
- só
- kapor
Elkészítése:
A kacsacombokat beirdalom és bőségesen megsózom. A sót bele is masszírozom húsba. Az almát és a körtét nagyon szeletekre vágom és a hús mellé teszem egy nagyobb tepsibe. Kevés vizet teszek még mellé és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
Eközben elkészítem a salátát is. Ehhez a hagymákat megtisztítom. A bacon szalonnát megpirítom. Hozzáadom a zöldborsót és sózom. Hozzáadok egy kevés vajat. Amikor a hagyma és a borsó majdnem megpuhult beleteszem a saláta leveleket is.
Jól átforgatom és már tálalom is. A gombákat csak megmosom és nagyobb szeletekbe vágom. Kevés vajon nagyjából 10 percig pirítom. A végén adom hozzá a sót és a kaprot.