Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 nagyobb bontott liba
- só
- bors
- majoránna
- 6 db nagy alma
Elkészítése:
A libát többször átmossuk, majd papírtörlővel gondosan áttöröljük. Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A liba belsejét sóval és borssal bedörzsöljük. Belehelyezzük az almákat, majd a bőrt hústűvel összetűzzük.
Egy nagyobb tepsibe, vagy ha van otthon mélyebb vas lábosba helyezzük, kevés vizet öntünk alá, és a liba mellé még néhány almát is helyezünk. A libát még egyszer jól megfűszerezzük (só, bors, majoránna) majd a fűszereket jól belemasszírozzuk a bőrbe.
Lefedve először magas hőfokon sütjük kb. 15 percig, ezután a hőfokot visszavéve ropogósra sütjük. Ez kb. 4 óra is lehet, a liba nagyságától függően.

