Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almával töltött liba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb bontott liba
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 6 db nagy alma


Elkészítése:

A libát többször átmossuk, majd papírtörlővel gondosan áttöröljük. Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A liba belsejét sóval és borssal bedörzsöljük. Belehelyezzük az almákat, majd a bőrt hústűvel összetűzzük.

Egy nagyobb tepsibe, vagy ha van otthon mélyebb vas lábosba helyezzük, kevés vizet öntünk alá, és a liba mellé még néhány almát is helyezünk. A libát még egyszer jól megfűszerezzük (só, bors, majoránna) majd a fűszereket jól belemasszírozzuk a bőrbe.

Lefedve először magas hőfokon sütjük kb. 15 percig, ezután a hőfokot visszavéve ropogósra sütjük. Ez kb. 4 óra is lehet, a liba nagyságától függően.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/almaval-toltott-liba/