Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemell
  • 250 g sajt
  • 2 db tojás
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • liszt
  • 25 dkg tejföl
  • só
  • bors

Elkészítése

A csirkemellet szeletekre vágjuk, klopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy hőálló tálat kiolajozunk. A csirkemelleket először lisztbe, majd tojásba, végül lereszelt sajtba forgatjuk. A sajtot érdemes egy kicsit megszórni liszttel, hogy ne ragadjon össze. A sajtban panírozott csirkemelleket lerakjuk a kiolajozott hőálló tálba, és ráöntjük a tejfölt.

Az előkészített csirkét 170-180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Az ananászkonzervet előre lehűtjük a hűtőben. Miután a csirke megsült, csíkokra vágjuk, és a hideg ananásszal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ananaszos-csirke/