Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 egész csirkecomb
  • 5 szelet ananász (konzerv)
  • kevés olaj
  • 2 dl ananászlé
  • sültcsirke fűszer
  • 1 cs gyors rizs (125 g)
  • fél doboz csemege kukorica (konzerv)


Elkészítése:

A megmosott és megszárított csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd 1-1 szelet ananászt aláteszünk és fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen ki.

A tetejüket olajjal kissé átkenjük és a csirkefűszerrel beszórjuk.

Egy nagy sütőzacskóba tesszük a combokat, aláöntjük az ananász levét és a száját bekötjük. Pár helyen fogvájóval kis lyukatat készítünk a zacskóra, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb 1 órát sütjük. Kb 45 perc sütés után megfordítjuk a zacskót, hogy a húsok alja is piruljon.

Közben a rizst megfőzzük, majd leszűrjük, összekeverjük kevés olajon megfuttatott kukoricával és ízlés szerint sózzuk.

Friss, ecetes salátát is adhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ananaszos-csirkecomb/