Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos pulykamell kambodzsai módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • 10 dkg paprika vegyesen (sárga, piros és zöld együtt)
  • 15 dkg póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 20 dkg rizs
  • 1 lime leve
  • 1 darab ananász
  • bors
  • só
  • koriander

Elkészítése

Felkockázzuk a pulykamellet, paprikákat és a hagymákat. Félbe vágjuk az ananászt, majd kockákra vágva kiszedjük a gyümölcshúst.

A felhevített olajon előpirítjuk a húst, hozzáadjuk a póréhagymát és a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a szójaszószt, lime levet és az ananászkockákat, majd fedő alatt alacsony lángon megpároljuk. Ha szükséges kevés alaplevet adhatunk hozzá. Időnként megkavarjuk.

Kevés vajon megpirítjuk a rizst, majd dupla mennyiségű vízzel felöntve kevés sóval megszórva megfőzzük.

Sütőben elősütjük az ananászt csónakot, majd belerendezzük a készre főzött rizst és a húsos ragut, majd aprított korianderrel szórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ananaszos-pulykamell-kambodzsai-modra/