Elkészítése
A szárnyas belsejét majoránnával és borssal bedörzsöljük, majd sóval, babérlevéllel, rozmaringgal és petrezselyemzölddel fűszerezett forró vízbe tesszük. Addig főzzük, amíg a hús puhává válik, és könnyen ki tudjuk csontozni. Közben egy másik edényben sós vízben kifőzzük a tésztát.
Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, és az aljába fektetjük a kifőtt metéltet. Erre kerül a kicsontozott, főtt, ujjnyi darabokra vágott csirkehús. A csirkére öntjük a következő mártást: a vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a sajt felét, a tojássárgáját és a tejfölt. Sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
A csirkére öntjük a mártást, majd a maradék sajtot a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
