Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Arab csirkés metélt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 d csirke
  • 20 dkg széles metélt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só
  • szerecsendió
  • bors
  • majoránna
  • babérlevél
  • rozmaring
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A szárnyas belsejét majoránnával és borssal bedörzsöljük, majd sóval, babérlevéllel, rozmaringgal és petrezselyemzölddel fűszerezett forró vízbe tesszük. Addig főzzük, amíg a hús puhává válik, és könnyen ki tudjuk csontozni. Közben egy másik edényben sós vízben kifőzzük a tésztát.

Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, és az aljába fektetjük a kifőtt metéltet. Erre kerül a kicsontozott, főtt, ujjnyi darabokra vágott csirkehús. A csirkére öntjük a következő mártást: a vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a sajt felét, a tojássárgáját és a tejfölt. Sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük.

A csirkére öntjük a mártást, majd a maradék sajtot a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/arab-csirkes-metelt/