Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt áfonyával töltött pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 1 cs aszalt vörösáfonya (100 g)
  • 1 tk só
  • 1 mk fehérbors

A panírozáshoz:

  • finomliszt (esetleg rizsliszt)
  • 2-3 tojás
  • kb 20-25 dkg gm (gluténmentes) zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj (ha fogyókúrázol pálmaolaj vagy kókuszzsír)


Elkészítése:

A pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, vékonyra kiklopfoljuk.

Mindegyik szeletre 5-6 szem aszalt áfonyát fektetünk, a széleit behajtjuk, majd feltekerjük.

Óvatosan bepanírozzuk, először (rizs)lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Fritőzben, forró olajban pirosra sütjük (vagy ha nincs fritőz, akkor egy edényben olajat hevítünk és abban sütjük meg). Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

[box style=”info”]Vörösáfonya helyett akár aszalt sárgabarackkal vagy aszalt szilvával is készíthető![/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/aszalt-afonyaval-toltott-pulykamell/