Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt szilvával, dióval töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell (60 dkg)

Töltelékhez:

  • 20 dkg aszalt szilva
  • só
  • 15 dkg darált dió
  • 1 zsemle
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 tojás

Továbbá:

  • 1 ek étolaj
  • 1 ek méz


Elkészítése:

A zsemlét vízbe beáztatjuk, hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alaposan kicsavarjuk.

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk.

Az aszalt szilvát, a diót, a zsemlét és a tojást ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal alaposan összegyúrjuk – ez lesz a töltelék.

A kész tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, és a hússzeleteken egyenletesen elkenjük. A szeleteket feltekerjük, hústűvel rögzítjük.

Olajjal kikent hőálló tálba tesszük, majd a meglangyosított méz és étolaj keverékével megkenjük őket.

180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/aszalt-szilvaval-dioval-toltott-csirke/