Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 10-12 db aszalt szilva
- szeletelt bacon
- joghurt
- só
- bors
- 4 szem kemény alma
- kevés cukor
- citromlé
- mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemelleket felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben fél órát. Megtöltjük az aszalt szilvákkal, majd joghurtba mártjuk a csirkemelleket, végül feltekerjük a külsejére a szalonnaszeleteket.
Előmelegített, 220 fokos sütőben sütjük az elején alufóliával letakarva, majd anélkül összesen 35-40 percig.
Amíg sül a töltött hús, addig meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és pár percig forraljuk kevés cukros, citromleves vízben. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket is.
Melegen és hidegen tálalva egyaránt finom.
[box style=”info”]Ha készítünk mellé főtt rizst, még laktatóbb lesz ez a fogás![/box]


