Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg aszalt szilva
  • 3 dl vörösbor
  • 100 g vaj
  • 1 rúd fahéj
  • 15 dkg bacon (szeletelt)
  • 0,5 dl olaj
  • só
  • 1 kg krumpli

Elkészítése

A kiklopfolt csirkemelleket megsózzuk, és hagyjuk, hogy a só átjárja őket, amíg elkészítjük az aszalt szilvás tölteléket. Ehhez 40 dkg aszalt szilvát 10 dkg vajjal, 3 dl vörösborral és egy fahéjrúddal összefőzünk kb. 5 percig. Miután a szilva elkészült, annyi szemet félreteszünk, ahány szelet húsunk van.

A bacon szeleteket leterítjük, és ráfektetjük a csirkemelleket. A szilvadarabokat a csirkemellbe töltjük, majd fogpiszkálóval gondosan összetűzzük a hús mindkét oldalát, hogy sülés közben a töltelék ne jöjjön ki. A húst vékonyan olajozott tepsibe fektetjük, de nem szükséges sok olaj, mert a bacon sülés közben zsiradékot enged.

Köretként elkészítjük a krumplipürét. Miután a hús megsült, tálaljuk: a tányérra helyezzük a húst, mellé pedig a krumplipürét, és a maradék vörösboros szilva szolgál öntetként, amely isteni ízt ad az ételnek.

Jó étvágyat kívánunk ehhez a finom recepthez!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/aszalt-szilvaval-toltott-csirkemell/