A kiklopfolt csirkemelleket megsózzuk, és hagyjuk, hogy a só átjárja őket, amíg elkészítjük az aszalt szilvás tölteléket. Ehhez 40 dkg aszalt szilvát 10 dkg vajjal, 3 dl vörösborral és egy fahéjrúddal összefőzünk kb. 5 percig. Miután a szilva elkészült, annyi szemet félreteszünk, ahány szelet húsunk van.
A bacon szeleteket leterítjük, és ráfektetjük a csirkemelleket. A szilvadarabokat a csirkemellbe töltjük, majd fogpiszkálóval gondosan összetűzzük a hús mindkét oldalát, hogy sülés közben a töltelék ne jöjjön ki. A húst vékonyan olajozott tepsibe fektetjük, de nem szükséges sok olaj, mert a bacon sülés közben zsiradékot enged.
Köretként elkészítjük a krumplipürét. Miután a hús megsült, tálaljuk: a tányérra helyezzük a húst, mellé pedig a krumplipürét, és a maradék vörösboros szilva szolgál öntetként, amely isteni ízt ad az ételnek.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a finom recepthez!