Elkészítése
A pulykamellet kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatjuk.
A diót, zsemlemorzsát és a tojásokat összekeverjük, majd kevés fahéjjal ízesítjük.
Elosztjuk egyenlően a tölteléket és a szeletek közepére halmozzuk, majd finoman, egyenletesen szétterítjük a húsokon. Végül a lecsepegtetett aszalt szilvával kirakjuk. A húsokból tekercset göngyölük és alufóliába csomagoljuk egyenként.
A húsokat egy tepsibe helyezzük és a húslevest aláöntjük. 200 fokon 35 perc alatt megsütjük. Ekkor kibontjuk a fóliából a tekercseket és visszarakjuk a tepsibe.
A mézet az olajjal elkeverjük és a tekercseket bekenjük vele. Még kb 10 percig sütjük, hogy szép színe legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

