Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykamellet kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatjuk. A diót, zsemlemorzsát és a tojásokat összekeverjük, majd kevés fahéjjal ízesítjük. Elosztjuk egyenlően a tölteléket és a szeletek közepére halmozzuk, majd finoman, egyenletesen szétterítjük a húsokon. Végül a lecsepegtetett aszalt szilvával kirakjuk. A húsokból tekercset göngyölük és alufóliába […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.09.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

Elkészítése

A pulykamellet kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatjuk.

A diót, zsemlemorzsát és a tojásokat összekeverjük, majd kevés fahéjjal ízesítjük.

Elosztjuk egyenlően a tölteléket és a szeletek közepére halmozzuk, majd finoman, egyenletesen szétterítjük a húsokon. Végül a lecsepegtetett aszalt szilvával kirakjuk. A húsokból tekercset göngyölük és alufóliába csomagoljuk egyenként.

A húsokat egy tepsibe helyezzük és a húslevest aláöntjük. 200 fokon 35 perc alatt megsütjük. Ekkor kibontjuk a fóliából a tekercseket és visszarakjuk a tepsibe.

A mézet az olajjal elkeverjük és a tekercseket bekenjük vele. Még kb 10 percig sütjük, hogy szép színe legyen.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is